Welke terrasdeuren passen bij mijn huis?

Welke terrasdeuren passen bij mijn huis?

Terrasdeuren zorgen voor een mooie doorgang en verbinding tussen uw woonkamer en terras. Met mooi weer gooit u de deuren open zodat u volop kunt genieten van uw tuin. Ook haalt u zo het buitenleven mee naar binnen en creëert u een ruimte en licht in uw woonkamer. Het is belangrijk dat de terrasdeuren passen bij uw huis, ze vormen namelijk mede de uitstraling van uw huis en verdienen daarom ook de nodige aandacht.

Materiaal van de terrasdeuren

Kies bij het uitzoeken van uw terrasdeuren voor een soortgelijk materiaal als uw kozijnen. Dit zorgt ervoor dat uw huis dezelfde uitstraling aanhoudt. U heeft de keuze uit de volgende materialen:

  • Hout
  • Aluminium
  • Glas
  • Kunststof

U kiest voor aluminium u uw woning een strakke, moderne uitstraling wilt geven. Hout geeft uw woning een natuurlijke look. Bedenk wel dat hout relatief veel onderhoud nodig heeft. Kunststof is de beste keuze op het gebied van onderhoud, duurzaamheid, isolatie en prijs. Als u een maximale doorkijk vanuit uw woning naar uw tuin wilt, kiest u voor volledig glazen tuindeur.

Stijl van de terrasdeuren

Het is ook belangrijk om terrasdeuren te kiezen die qua vorm bij uw woning passen. Kiest u voor een standaard deur of stelt u de deur naar eigen wens samen? In beide gevallen heeft u de keuze uit vele verschillende stijlen deuren. Denk bijvoorbeeld na over of u een moderne of klassieke deur wilt, met rechthoekige of gebogen vormen. Voeg als deurdecoratie elementen zoals kleur, panelen of kruisroeden toe.

Als u op uw terras genoeg ruimte heeft kiest u voor openslaande terrasdeuren. Dit zorgt ervoor dat u geen ruimte in uw woonkamer verliest. Houd er wel rekening mee dat de deuren vastgezet kunnen worden, zodat ze niet dichtwaaien. Wilt u volop van het mooie weer genieten maar wilt u geen insecten binnenkrijgen? Plaats dan een hordeur aan de binnenkant van de deur.

Vrijblijvend advies

Wilt u vrijblijvend advies ontvangen over welke terrasdeuren bij uw woning passen? Of weet u al precies wat u wilt en wilt u een prijsopgaaf? Neem dan contact met ons op via het contactformulier. Wij helpen u graag verder.