Welke schuifdeuren kan ik het beste kopen?

Welke schuifdeuren kan ik het beste kopen?

Ga eens voor iets anders dan een standaard deur en bekijk de mogelijkheden voor een schuifdeur. In de jaren 30 waren deze deuren erg populair en tegenwoordig staan ze vooral bekend als en-suite deuren. Maar schuifdeuren zijn niet alleen te gebruiken voor een en-suite look. In principe kunt u elke deur vervangen door een schuifdeur, als daar naast de deur ruimte voor is. Schuifdeuren komen in allerlei verschillende soorten en maten, maar welke kunt u nou het beste kopen?

Welke materiaal schuifdeur koop ik?

Bij het kiezen van het materiaal kijkt u eerst naar wat u al in huis heeft. Wilt u een schuifdeur kopen met een soortgelijke stijl of wilt u er een die de aandacht trekt? Wij raden de volgende materialen aan.

  • Vuren hout
  • Vuren hout wordt in Nederland het meeste gebruikt. Het is een relatief goedkope, sterke houtsoort die erg geschikt is voor schuifdeuren. Vuren hout kan niet goed tegen vocht, waardoor u het hout wel eerst moet impregneren. Daarna lakt of verft u het hout, om het te laten stralen. Koop deze deur als u de prijs het belangrijkste vindt.

  • Grenen hout
  • Wilt u kwalitatief een stapje hoger gaan dan vuren hout? Koop dan u een grenen houten deur. Deze houtsoort heeft een goede kwaliteit, tegen een redelijke prijs. Bedenk u wel dat deze houtsoort een harsgeur afgeeft, waardoor hij niet altijd even geschikt is voor iedere ruimte. Ook dit materiaal werkt u af met een lak of verflaag.

  • Steigerhout
  • Steigerhout is, zoals de naam het al zegt, hout dat eerder voor bouwsteigers is gebruikt. Het materiaal heeft hierdoor een grijzige gloed gekregen en straalt uit dat het geleefd heeft. Steigerhout is erg duurzaam en ideaal voor ruimtes met een modern interieur.

  • Staal
  • Gaat u voor een ander materiaal dan hout? Kijk dan eens naar stalen schuifdeuren. Dit materiaal staat prachtig in iedere woning en geeft de ruimte een industriĆ«le look. Wilt u materiaal met een verleden? Dan kiest u voor hergebruikt staal.

  • Hout met staal
  • Kunt u geen keuze maken tussen hout en staal? Geen zorgen, dan kiest u toch voor beide? De houten deuren kunnen gemaakt worden met een stalen rand. Hierdoor geniet u van de eigenschappen van beide materialen.

Gaat u voor een dichte schuifdeur? Of wilt u juist dat de ruimte niet helemaal afgesloten is? Naar eigen wens kiest u of u wel of niet ramen plaatst in de schuifdeur.

Welk systeem schuifdeur koop ik?

Koop een systeem dat de deur voor de muur schuift, als u de deur graag wilt laten zien. Gaat u liever voor een en-suite gevoel? Dan neemt u een systeem dat de deur tussen de muren schuift.

Welke schuifdeur koopt u?

Welke schuifdeur u gaat kopen is geheel afhankelijk van uw eigen wensen. Kijk naar wat er in uw interieur past en wat u mooi vindt. Wilt u aanvullend advies ontvangen? Of weet u al wat u wilt en gaat u over tot kopen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.