Vijf tips om een geschikte en veilige voordeur te kiezen

Vijf tips om een veilige voordeur te kiezen

Een voordeur is het visitekaartje van uw huis. Daarom is het belangrijk om een geschikte keuze te maken. In dit artikel leest u hoe vijf tips om een geschikte voordeur te kiezen.

Eerste tip: Onderzoek de onderhoudsbehoefte

Zoek eerst uit welk type deur u het meeste onderhoud oplevert. Als u bijvoorbeeld een houten deur wilt plaatsen moet deze gegarandeerd regelmatig geschilderd worden. Denk goed na of u in staat bent om dit regelmatig te doen. Ook kost dit natuurlijk extra geld.

Tweede tip: Kies een veilige voordeur

Een voordeur is de ingang naar het huis. Het is dus belangrijk om deze voordeur goed te beveiligen zodat u met een gerust gevoel op vakantie kunt gaan of kunt gaan slapen. Zoek een deur uit met goed hang- en sluitwerk en gebruik stalen verstevigingsprofielen.

Derde tip: Alarm bij voordeur

Om de beveiliging nog meer te optimaliseren kunt u ervoor kiezen om een alarm bij de deur te plaatsen. Maar ga het alarm pas plaatsen als de kozijnen en deuren zelf geplaatst zijn. Dit moet de basis zijn voor een goede veiligheid. Een alarm moet dienen als aanvulling.

Vierde tip: Kies een voordeur die bij je past

Het is ook belangrijk dat je de deur mooi vindt. Neem een overwogen keuze en neem de veiligheidsaspecten daar ook in mee. De voordeur is het eerste wat gasten zien dus kies voor de uitstraling die bij u past.

Vijfde tip: Kies het beste hang- en sluitwerk

Kies voor goed hang- en sluitwerk dat lang meegaat. Dit bespaart u onderhoud en extra kosten. Een goed slot gaat erg lang mee en kan korting geven op de verzekering. Denk bij het plaatsen erom dat de scharnieren aan de binnenkant van het huis zitten. Ook kan goed hang- en sluitwerk bijdragen aan de waarde van het huis.