Stylingtip: stoere stalen deuren

Stylingtip: stoere stalen deuren

Stalen deuren hebben een robuuste, moderne uitstraling en bieden u een gevoel van veiligheid. Ze zorgen daarom voor een comfortabel verblijf in uw woonruimte of creëren juist een rustige werkruimte op kantoor. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van stalen deuren in uw huis? De specialisten van Deuren-team vertellen u graag meer.

Soorten

Stalen deuren zijn in diverse soorten verkrijgbaar. Zowel voor woningen als kantoorinterieurs is een deur van staal een geschikte optie. De drie voornaamste deurtypen zijn de scharnierdeur, schuifdeur en draaideur. De draaideur is het meest gebruikelijk in bedrijfsruimten. De scharnierdeur en schuifdeur zijn gangbaar binnenshuis; van woonkamer tot overloop. Binnen het segment schuifdeuren kiest u uit één of twee delen; de dubbele schuifdeur.

Voordelen en nadelen

Het grootste voordeel van een stalen deur is de sterke constructie die het meebrengt, ondanks de erg dunne profielen. Dit maakt het mogelijk om veel glas te gebruiken. Daarom zorgen stalen deuren voor een bijzonder lichte en ruimtelijke uitstraling.
Het voornaamste nadeel is het prijskaartje. Doorgaans is een stalen deur duurder dan de houten variant. Bovendien past de uitstraling van een stalen deur niet in ieder interieur. Daarom zijn deze deuren echt voor de liefhebber en is het niet iedereen zijn of haar smaak.

Wanneer kiest u voor een stalen deur?

Stalen deuren zijn het meest geschikt voor grotere ruimtes. Dit geldt zowel voor kantoorruimtes als in een woning. De kleur matzwart komt veel voor, het geeft de ruimte meteen een sierlijke en elegante uitstraling. Ook een witte stalen deur is mooi, omdat dit nóg ruimtelijker oogt dan een matzwart gecoate deur. Bovendien verzacht wit de industriële look enigszins.

Een kostenindicatie

Elke deur kan op maat van uw wensen worden gemaakt. De prijs is dan ook van meerdere factoren afhankelijk. Voor een geheel vrijblijvende en persoonlijke kostenindicatie neemt u contact op via het contactformulier. U krijgt binnen 24 uur gratis een passend aanbod van de deurspecialisten bij u in de buurt.