Schuifdeursystemen

Schuifdeursystemen

Schuifdeuren kunnen een handige en plaats besparende oplossing zijn als men geen deuren meer kan hangen. Er zijn verschillende soorten schuifdeursystemen op de markt en naargelang wat men wenst kan men er andere soort schuifdeur nemen van IJzerwarenwinkel.org. Alles hangt af van waar men juist de schuifdeur wil plaatsen. Gaat het om een binnendeur of buitendeur? Of is het voor een meubel of wandkast? Elke schuifdeur heeft zijn eigen systeem.

Soorten schuifdeursystemen

Bij schuifdeuren binnenhuis is het belangrijk dat het systeem niet opvalt en is weggewerkt achter de deur zelf of dat het systeem is ingebouwd in een wand.

Het schuifdeursysteem waar de deur wordt ingebouwd in de muur en als het ware in de muur schuift.

Waar men de schuifdeur zal plaatsen wordt de muur vervangen door een metalen kader waar de deur al is ingewerkt of waar het schuifsysteem al geïntegreerd is. Nadien kan de muur weer worden bewerkt zoals de oorspronkelijke muur zodat het niet opvalt dat dit een valse muur is. Het bodemrollend schuifdeursysteem op rails in de vloer ingebouwd of gelijk met de vloer

Dit is nog steeds het meest gebruikte schuifdeursysteem. De deur staat op een rail die ofwel nog zichtbaar blijft of gelijk komt met de vloer. De deur wordt met een handgreep bedient.

Het hefboomsysteem

De hef-schuifdeur is erg vergelijkbaar met de schuifdeur hierboven beschreven. Het is ook een systeem op rails waar men een hefboom bedient om de schuifdeur open te doen. Dit systeem wordt meestal gebruikt bij buiten schuifdeuren. Dit systeem is veilig tegen diefstal.

Hangende schuifdeuren aan het plafond

De schuifdeuren hangen als het ware aan het plafond aan een rail in plaats van op de vloer. Dit is een heel handig systeem voor kleerkasten.