In vijf stappen een deur schilderen

In vijf stappen een deur schilderen

Iedereen kan een deur schilderen, althans dat denken veel mensen. Toch komt er meer bij kijken dan een likje verf. In dit artikel leggen we u uit hoe u het beste te werk kunt gaan bij het schilderen van een deur. Welke stappen dient u te volgen? Hoe gaat u te werk?

Eerste stap: uitlichten uit de hengels

Voordat u een deur kunt gaan schilderen dient u de deur uit de hengels te lichten. Dit kunt u doen door de deur geheel open te zetten en vervolgens op te tillen. Het is raadzaam om met zijn tweeën de deur op te tillen aangezien deze wel zwaar kan zijn. Vervolgens kunt u de deurkruk en slot er afschroeven.

Tweede stap: Deur schuren

De tweede stap. Ook een voorbereidende stap, u dient nu de deur te schuren. Dit is erg belangrijk voordat u gaat verven. Zo zorgt u ervoor dat uw deur straks er netjes en gepolijst uit komt te zien. Gebruik hiervoor een schuurmachine.

Derde stap: Krassen opvullen

Het kan voorkomen dat er diepe krassen in uw deur zitten. Ook deze kunt u verwijderen, gebruik hiervoor houtplamuur en strijk dit over de beschadigde plekken heen. Belangrijk is dat u vervolgens nog even schuurt.

Vierde stap: Verven

U kunt nu beginnen met verven. Gebruik een ronde kwast om de hoeken van de deur met grondverf te bedekken. Gebruik voor het middenstuk van de deur een verfroller. Laat het grondverf vervolgens goed drogen en schuur de deur nogmaals.

Vijfde stap: Laklaag aanbrengen

Later op de dag, of de volgende dag, kunt u de laklaag aanbrengen op de ‘nieuwe’ deur. Eerst voorziet u de hoeken van de deur met de laklaag en vervolgens het middenstuk. Zorg ervoor dat de verf zo gelijkmatig mogelijk verdeeld wordt. Laat de deur vervolgens drogen. Zodra hij opgedroogd is kunt u de deur er weer inhangen en bevestigt u het slot en de deurkruk.

Gebruik precies dezelfde handelswijze voor de andere zijde van de deur.