In vier stappen een anti-inbraakstrip bevestigen

In vier stappen anti-inbraakstrip bevestigen

Het hebben van een anti-inbraakstrip is handig om dieven tegen te gaan. Gelegenheidsinbrekers of dieven die even makkelijk en snel naar binnen willen, worden zo relatief eenvoudig gehinderd. Het vernielen van een anti-inbraakstrip is namelijk erg lastig en vele dieven zullen het al snel opgeven wanneer ze een dergelijke strip tegen het lijf lopen. In dit artikel leest u hoe u een anti-inbraakstrip op een simpele manier bevestigt aan uw deur.

Benodigdheden

  • Eéntoerschroeven
  • Metaalprimer
  • Boormachine
  • Type 1 of 3 anti-inbraakstrip
  • Kozijnstrip
  • Sierdopjes

Stap 1: Type selecteren

Voordat u aan de slag gaat moet u natuurlijk weten welke soort anti-inbraakstrip u nodig heeft voor uw deur of raam. De typen zijn als volgt:

Type 1

Type 1 moet u hebben voor naar binnen draaiende deuren. In de meeste gevallen betreft dit de voordeur.

Type 3 standaard

U gebruikt type 3 standaard voor naar buiten draaiende deuren waarbij de deur een klein beetje in het kozijn valt. In de meeste gevallen betreft dit de achterdeur.

Type 3-T

Type 3-T gebruikt u voor naar buiten draaiende achterdeuren die dieper in het kozijn vallen. Als u twijfelt over welke u nodig heeft, raadpleeg dan een professional of een medewerker van de winkel waar u ze koopt.

Stap 2: Meten en zagen

Aan het begin van stap 2 dient u de deurhoogte op te meten. Vervolgens zaagt u de strips op maat met een ijzerzaag. Vraag altijd om hulp van een professional wanneer u niet zeker bent van uw handelingen.

Stap 3: Deurstrip bevestigen

Sluit vervolgens de deur en druk de deurstrip tegen de buitenzijde van de deur. Het is belangrijk dat u zorgt dat er 2 mm ruimte zit tussen de anti-inbraakstrip en het kozijn. Teken vervolgens de schroefgaten af. Dan boort u de schroefgaten voor en zet u de strip vast met de ééntoerschroeven.

Kozijnstrip bevestigen

Houd nu de kozijnstrip tegen het kozijn. Het is belangrijk dat u 2 mm ruimte overlaat tussen de voorzijde van de strip en de deur. Raadzaam is om nu de schroefgaten af te tekenen. Boor de schroefgaten voor en schroef de strip vast. Dek nu de schroefkoppen af met de sierdopjes.