Extra beveiliging voordeur

Extra beveiliging voordeur

De beveiliging van uw voor- en achterdeur houdt niet op bij een enkel slot. Een slimme inbreker heeft meerdere manieren om zo’n slot te omzeilen en toch binnen te komen. Gelukkig zijn er meerdere methodes om ongenode gasten uit uw huis te houden. Hieronder vindt u enkele voorbeelden om de beveiliging van uw voordeur te vergroten.

Een goed slot

Uiteraard is het begin van een beveiliging van de voordeur een goed slot. Er zijn meerdere types sloten te krijgen. Zo is er bijvoorbeeld een normaal insteekslot, een oplegslot of een meerpuntsslot, die een deur op meerdere punten in één keer afsluit. Goedgekeurde veiligheidssloten zijn gekeurmerkt met het SKG-logo en een aantal sterren. Het aantal sterren toont aan hoe sterk het slot beveiligd is tegen inbraak.

Dievenklauw

Voor deuren die naar buiten draaien, is het belangrijk dat de potentiële inbreker geen kans heeft om de scharnieren van de deur los te maken. Hiervoor is een goede deur beveiligd met dievenklauwen. Dit zijn stalen stiften die zorgen dat de deur niet via de scharnierkant geopend kan worden.

Anti-inbraakstrip

Een anti-inbraakstrip is een strip die in de naad tussen de deur en het kozijn geplaatst wordt. Het voorkomt dat een inbreker met bijvoorbeeld een schroevendraaier deuren kan forceren.

Deurspion

De deurspion is een soort lens in de deur, waardoor u kunt zien wie er voor de deur staat. Zo kunt u ongenode gasten gemakkelijk weigeren en eventueel alarm slaan, mocht dat nodig zijn. Deze beveiliging van de voordeur is juist voor wanneer u thuis bent en niet graag open doet voor vreemden.

Brievenbusbeveiliger

Een brievenbusbeveiliger is een extra beveiliging in de brievenbus die voorkomt dat potentiële inbrekers deuren van binnen uit weten te openen door middel van een zogenaamde ‘hengel’ (bijvoorbeeld een metalen kleerhanger) door de brievenbus. Zo’n beveiliger maakt het hengelen onmogelijk.

Aanvulling beveiliging voordeur

Als aanvulling op de bovengenoemde beveiliging van de voordeur is het mogelijk om een alarm bij de deuren te installeren. Dit moet gezien worden als extra beveiliging, niet als een vervanging voor een goed slot.