Deuren bij een landelijke woning

Deuren bij een landelijke woning

Landelijk wonen is een trend die steeds vaker in huiskamers en keukens terug is te zien. Warmte en rust worden in een landelijke woning met elkaar gecombineerd zonder dat het oubollig wordt. Bij een landelijke inrichting passen deuren die zorgen voor een nog meer sfeervolle ruimte.

Binnen- en buiten deuren met eindeloze mogelijkheden

Een landelijke woning is robuust ingericht met (stoere)houten meubelen, authentieke tafels en bijpassende stoelen. Natuurlijke materialen zoals touw, oud hout en de welbekende spijlenstoelen voeren bij landelijk wonen de boventoon. De kleurstelling van een landelijk ingerichte woning bestaat doorgaans uit een of meerdere basiskleuren waaronder wit, bruin en grijs, waarbij er rekening wordt gehouden met de kleur van de vloer. Uiteraard mogen bijpassende buiten- en binnendeuren niet ontbreken.

Authentieke paneeldeuren

Deuren die prima passen bij een landelijke woning zijn onder andere de typische paneeldeuren vervaardigd uit verschillende massieve houtsoorten. Paneeldeuren zijn verkrijgbaar met en zonder ruitjes die de deur een geheel eigen karakter geven. Deuren worden op maat gemaakt en afgewerkt in een kleur naar wens.

Schuifdeuren, kamer ensuite deuren

Wat een landelijk interieur compleet maakt zijn originele schuifdeuren al dan niet met glas en de zogenaamde kamer ensuite deuren. Kamer ensuite deuren zijn veelal op bijzondere wijze afgewerkt en van origineel glas-in-lood en van een indrukwekkend beslag voorzien. Deze deuren geven landelijk wonen een geheel eigen betekenis en dragen bovendien bij aan een geheel eigen uiterlijk van het interieur.

Landelijk wonen buitendeuren

Robuuste buitendeuren die doen terugdenken aan de jaren ’30, ’40 en ’50 van de vorige eeuw passen helemaal bij de landelijk wonen trend. Stevige deuren met of juist veel glas of bijna géén glas. Deuren met een ingebouwde brievenbus en deuren met smeedwerk, het is maar net welke deur het beste bij de rest van het interieur past. Buitendeuren zijn vervaardigd van zowel grenen, zwaar eikenhout en andere (hard)houtsoorten.

Elke woning een eigen deur

Er is voor iedere kleurstelling een binnen- of buitendeur verkrijgbaar, het is maar net waar een landelijk ingerichte woning behoefte aan heeft. De keuze in aangebrachte motieven, smeedwerk, raampjes en beslag is dan ook uiterst gevarieerd. Een robuuste deur is als de kers op de taart voor een landelijk interieur.