De soorten sloten voor op uw deur

De soorten sloten voor op uw deur

Er wordt tegenwoordig een grote diversiteit aan sloten aangeboden, wat het niet altijd even makkelijk maakt om de juiste sloten voor uw ramen en deuren in huis te vinden. Zeker wanneer u bezig bent met de bouw van een nieuwe woning of een aanbouw, mogen de juiste sloten niet ontbreken in uw deuren. Een erkende slotenmaker bij u in de buurt kan u meer vertellen over de verschillende soorten sloten, die tegenwoordig verkrijgbaar zijn. In dit artikel noemen we een aantal van deze sloten, zodat u een zeer globaal beeld krijgt van de mogelijkheden die u heeft.

Het kiezen van de juiste sloten is van groot belang om de kans op een inbraak in uw woning te verkleinen. U moet er immers niet aan denken, welke gevaarlijke situaties er in uw woning kunnen ontstaan tijdens een inbraak.

Conventionele cilindersloten

De meest gebruikte sloten voor woningdeuren zijn de conventionele cilindersloten. Deze sloten worden al sinds heel vroeger gebruikt, al zijn ze door de jaren heen steeds verder ontwikkeld. Zo werden voorheen vaak tweepuntsloten gebruikt, waarbij de deur op twee punten met de deurpost verbonden zit. Veiliger is het om te kiezen voor driepuntsloten, die logischerwijs een extra contactpunt met de deurpost hebben. Een slotenmaker kan uw huidige tweepuntslot uitbreiden naar een driepuntslot, of deze volledig voor u vervangen.

Moderne sloten

Naast deze conventionele sloten zijn er tegenwoordig ook modernere sloten beschikbaar. Denk aan sloten die werken op basis van een toegangsdrager, een soort pasje of chip om de deur te openen. Ook deuren met een slot die werken op basis van het bluetoothsignaal van uw mobiele telefoon winnen steeds meer aan populariteit.