De sloten van de deuren vervangen

De sloten van de deuren vervangen

Bent u onlangs verhuisd naar een nieuwe woning, of heeft u te maken gehad met een inbraak? Grote kans dat uw sloten op ramen en deuren moeten worden vervangen. Bij een verhuizing zorgt het vervangen van sloten voor een veiliger gevoel, omdat u zeker weet dat u de enige bent met de sleutels voor uw woning. In het geval van een inbraak zijn sloten vaak dermate ernstig beschadigd, dat deze niet meer te repareren zijn door een slotenmaker bij u in de buurt. Een slotenmaker zal u in ieder geval altijd afraden om sloten zelf te repareren, door de complexiteit van deze systemen.

Heeft u momenteel nog zogenaamde tweepuntsloten op uw deuren? Laat uw sloten vervangen voor driepuntsloten. Dit biedt u meer veiligheid, omdat het een inbreker meer tijd zal kosten om uw deur open te breken.

Redenen voor het vervangen van sloten

Het vervangen van sloten kan meerdere redenen hebben. Zoals eerder werd aangehaald zijn een inbraak en verhuizing hier de meest voor de hand liggende redenen voor. Ook kunt u kiezen voor het vervangen van sloten voor meer veiligheid, zoals is uitgelegd. Het vervangen van sloten voor meer veiligheid geldt niet alleen voor deuren, maar ook zeker voor ramen. Heeft u momenteel een simpele knip? Stap zo snel mogelijk over naar bijzetsloten, bijvoorbeeld in de vorm van opleg- of insteeksloten. Dit is veel veiliger, zeker als het raam naast een plat dak zit.

Sloten laten repareren

Na een inbraak kan het slot van uw woning behoorlijk beschadigd zijn, door het geweld waarmee inbrekers uw deur hebben opengebroken. In veel gevallen is een slot nog te repareren door een erkende slotenmaker, wat u geld kan besparen. Mocht dit niet voor u gelden, dan is het vervangen van uw sloten de enige oplossing. De slotenmaker kan u hier meer over vertellen!